Dierenambulance: Vogels komen vast te zitten onder zonnepanelen!

Dierenambulance: Vogels komen vast te zitten onder zonnepanelen!

28 mei 2023

 

Dit weekend was er in het AD aandacht voor de toenemende meldingen van vogelleed omdat zij vast komen te zitten onder zonnepanelen: https://www.ad.nl/binnenland/dierenambulance-krijgt-elke-week-wel-een-telefoontje-over-vogels-tussen-de-zonnepanelen~a32cee1a/

 Een reddingsactie van de brandweer en de Dierenambulance Zeeland in Goes, waar een vogel vastzat tussen de zonnepanelen. © Dierenambulance Zeeland

Natuurlijk zijn brandgevaar, opbrengst en overlast belangrijke argumenten om uw panelen te beschermen met BirdBlocker. Het dierenwelzijn is alleen net zo belangrijk en misschien zelfs een nog betere reden om te kiezen voor BirdBlocker. Het dierenleed is vaak onderbelicht:

  • Vogels vinden in het voorjaar een prachtige nestplek, beschermd tegen de elementen en net iets warmer dan de omgeving
  • Als de temperatuur oploopt wordt het veel te warm onder uw zonnepanelen. Boven 70 graden Celsius. Hierdoor komen eieren niet uit, worden ze gegaard of bezwijken de kuikens onder de hitte.
  • Als de vogels klem komen te zitten of wegglijden, komen ze vaak niet meer weg.

De maatregel is zo makkelijk. Voorkom dat vogels onder uw panelen kunnen. Met professionele vogelwering bent u decennia beschermt. BirdBlocker is als enige UV- en Vorstbestendig, TÜV-gecertificeerd en met 10 jaar garantie. Kwaliteit ontwikkeld en geproduceerd in Nederland.

https://youtu.be/St7c-Ll0VpY